A inceput nebunia

alin

Marti incepe cea de-a 11-a editie a celui mai dur raliu de hard-enduro din lume. De la ora 17.30 primii 35 de rideri din fiecare clasa vor lua startul in finala de la Prolog – showul din centrul Sibiului care stabileste ordinea de start pentru prima din cele patru zile in munti. Rideri din toate colturile lumii au ajuns deja la Sibiu si orasul s-a transformat in polul enduroului extrem mondial.

Anul acesta raliul s-a dovedit a fi foarte dur chiar inainte sa inceapa. O serie de rideri marcanti s-au accidentat grav in timp ce se antrenau prin diverse locuri ale lumii pentru Red Bull Romaniacs. Alfredo Gomez, spaniolul care in 2013 s-a clasat pe trei si avea sanse sa se impuna in fata coechipierului sau, Graham Jarvis, s-a retras din raliu dupa ce si-a fracturat un os de la piciorul stang. Gerhard Foster, unul din veteranii raliului a fost si el nevoit sa se retraga din pricina unei accidentari. In locul lui Gomez constructorul scandinav l-a trimis la Sibiu pe Cory Graffunder. Canadianul, stabilit in California, a terminat anul acesta Erzbergrodeo si are in cv o medalie la XGames.

Cu 350 de rideri la start din peste 30 de tari, 2014 se anunta o editie record pentru Romaniacs. Acesta este cel mai mare numar de concurenti din istoria competitiei si s-a ajuns la acest numar dupa ce organizatorii au fost fortati sa inchida inscrierile inca din ianuarie, cand solicitarile de inscriere depaseau cu mult posibilitatile actualului traseu. Cel mai dificil raliu hard enduro din lume a starnit un adevarat fenomen in randul practicantilor acestui sport si tot mai multi rideri din intreaga lume isi doresc sa isi depaseasca limitele in aventura din Carpatii Meridionali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fonduri pentru Sibiu

Marti, reprezentantii Regiunii Centru se intrunesc la Alba Iulia pentru a decide viitoarele directii de dezvoltare ale regiunii, in special atragerea de fonduri nerambursabile. La sedinta organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru vor participa specialisti din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Primul proiect de hotarare propus […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro