ROBOR-ul ii lasa fara bani in buzunar pe cei cu credite in lei

Hila Ovidiu

Primavara aduce noi vesti proaste pentru romanii care au credite in moneda nationala. Indicele ROBOR a ajuns la 2,09 la suta in cursul zilei de marti. La fel de afectati sunt si cei care au credite in euro. Si moneda europeana este in plin avant.

Saptamana Patimilor vine cu suferinta la propriu pentru romanii care si-au luat credite in moneda nationala. Indicele ROBOR la 3 luni este in continua ascensiune. A ajuns in cursul zilei de marti la 2,09% in crestere cu un punct procentual fata de prima zi a saptamanii. In functie de acest indice sunt calculate dobanzile creditelor in lei. Si indicele ROBOR la 6 luni este in crestere. De la 2,39 la suta a ajuns la 2,41 iar cei de la Banca Nationala a Romaniei spun ca “topaiala fiscala”, cresterile salariale fictive si inflatia tind sa afecteze trendul ascendent. Nu o duc mai bine nici cei cu credite in euro. Moneda europeana este in continua apreciere in comparatie cu leul romanesc. Marti euro a castigat 0,08 % ajungand la peste 4,65 de lei. Specialistii in finante spun ca daca nu se iau masuri in cel mai scurt timp pana la finele anului un euro ar putea sa valoreze 5 lei. Si dolarul american castiga teren in fata monedei nationale. Marti a avut un plus de 0,25 la suta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lipsa de citostatice in toata tara!

Primavara aduce noi vesti proaste pentru romanii care au credite in moneda nationala. Indicele ROBOR a ajuns la 2,09 la suta in cursul zilei de marti. La fel de afectati sunt si cei care au credite in euro. Si moneda europeana este in plin avant. Saptamana Patimilor vine cu suferinta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro