Risc de avalansa de gradul 4 in Muntii Fagarasului

Hila Ovidiu

E risc de avalansa in Masivul Fagaras. Salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti sa nu acceseze zonele inalte mai ales ca saptamana aceasta s-a produs deja o avalansa de mari dimensiuni.

Riscul de avalansa ramane crescut in zona Balea!  Dupa avalansa de la inceputul saptamanii este posibil sa se produca si altele. Turistii sunt sfatuiti sa se informeze cu privire la conditiile meteo inainte de a pleca la drum si sa respecte recomandarile salvamontistilor odata ajunsi in munte.

La momentul de fata in Muntii Fagarasului riscul de avalansa este de gradul 4 pe o scara de la 1 la 5. Este foarte posibil ca acesta sa se mentina si pe perioada sarbatorii Nasterii Domnului. Turistii sunt sfatuiti sa nu urce la altitudini prea mari si sa nu se aventureze pe traseele turistice inchise.

Celor ajunsi la munte li se recomanda de asemenea sa fie echipati corespunzator pentru a evita degeraturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multi sibieni au suferit de viroze si pneumonii

A crescut numarul de viroze in judet! S-au inregistrat in ultima saptamana cu aproape 30 la suta mai multe cazuri. In crestere a fost si numarul diagnosticelor de pneumonie. Numarul infectiilor respiratorii a crescut in ultima saptamana cu aproape 30 de procente in comparatie cu saptamana anterioara si cu peste […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro