Rezultate bune pentru elevii sibieni la primele probe orale ale Bacalaureatului

stiri redactie

Scolarii sibieni au rezultate promitatoare la primele probe de bacalaureat. Atat la romana oral cat si la proba de limba materna oral absolvetrnii de liceu au obtinut procent de promovare cu calificativul „experimentat” mai bine de 80% dintre candidati.

Saptamana trecuta elevii din clasele a XII-a si a XIII-a au sustinut doua dintre probele orale ale Examenului National de Bacalaureat. Este vorba despre competente de comunicare orala in limba romana si competente de comunicare orala in limba materna.

Pentru proba de limba romana s-au inscris aproximativ 2200 de candidati insa 13 dintre ei nu s-au simtit suficient de pregatiti pentru a sustine examenul. Copiii care au participat la probe s-au descurcat de minune cu cu mai toate subiectele primite. 1734 dintre ei, adica peste 80% au reusit, in urma raspunsurilor date in fata comisiei de evaluare, sa obtina calificativul „experiemntat”. Au mai fost 344 de candidati care au obtinut calificativul „avanzat”.

In ceea ce priveste proba de limba materna, aceasta a fost sustinuta de catre 270 de candidati. Dintre acestia 8 au obtinut calificativul mediu de cunostinte, 35 sunt avansati iar 227 au primit calificativul „experimentat”.

Examenul continua si in aceasta saptamana. Luni  a fost ultima zi de probe de competente digitale iar de marti incep probele orale de limba de circulatie internationala.

Din prima zi a lunii viitoare candidatii la diploma de bacalaureat vor sustine probele scrise. Prima  proba este cea de limba romana, urmata, o zi mai tarziu, de proba de limba materna acolo unde este cazul. Miercuri, 3 iulie, candidatii vor sustine proba obligatorie a profilului iar o zi mai tarziu se sustine ultima proba, cea la alegere in functie de profil si specializare.

Scolarii care rateaza examenul de bacalaureat la sesiunea din vara isi pot incerca din nou norocul la sesiunea de toamna care incepe in luna august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prinsi in flagrant in timp ce incercau sa sparga masini

Scolarii sibieni au rezultate promitatoare la primele probe de bacalaureat. Atat la romana oral cat si la proba de limba materna oral absolvetrnii de liceu au obtinut procent de promovare cu calificativul „experimentat” mai bine de 80% dintre candidati. Saptamana trecuta elevii din clasele a XII-a si a XIII-a au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro