(RE)Vin ploile!!!

Hila Ovidiu

Dupa 2 zile in care am vazut soarele, ploile revin in forta. Meteorologii au emis o antentionare valabila pentru toata tara. Aceasta intra in vigoare joi la pranz si ramane valabila pana vineri seara. Daca vremea nu se indreapta pana atunci atentionarea ar putea fi prelungita. La toate acestea se adauga si cresterea riscului de inundatii in conditiile in care multe rauri din tara au deja debite care au depasit cotele de atentie.

Meteorologii spun ca incepand de joi de la pranz dar mai cu seama in noaptea de joi spre vineri in  mai toata tara ne vom confrunta cu instabilitate atmosferica accentuata. Sunt asteptate averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si chiar grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metrul patrat iar in zonele de deal si de munte ar putea ajunge pana la 50 de litri pe metrul patrat. La munte, trecator vor fi precipitatii mixte. In centrul tarii in sud dar si in est vantul va sufla cu pana la 60 de kilometri la ora iar pe crestele montane sufla in ralafe de peste 90 de kilometri la ora.

Ploile din zilele urmatoare nu fac altceva decat sa creasca riscul de inundatii din anumite zone ale tarii in care si asa raurile au depasit cotele de atentie. Este si cazul Oltului pe drumul dintre Valcea spre Sibiu unde in cursul zilei de marti apele ajunsesera pana pe sosea. Vorbim despre vechiul drum pe care traficul este acum deviat din cauza lucrarilor la viaduct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Germania vrea postasi romani!!!

Germanii cauta din nou forta de munca in tara noastra. Sunt scoase la concurs inca 15 posturi pentru factori postali. Acestia isi vor desfasura activitatea in zona Stuttgart. Selectia va fi organizata la sediul AJOFM Sibiu in zilele de 19 si 20 aprilie. Sunt puse la bataie 15 posturi pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro