Redeschidere trafic

Hila Ovidiu

Traficul pe viaductul Gara Mica a fost redeschis miercuri la pranz. Lucrarile de reabilitare au durat doar putin peste 5 luni fata de un an cat se estimasera initial. Costurile reabilitarii depasesc suma de 1,6 milioane de euro.

Veste buna pentru cei care circula spre Medias. Viaductul Gara Mica a fost redat traficului de miercuri. Astfel, cei care locuiesc in zona nu mai sunt nevoiti sa ocoleasca pe Bagdasar sau pe centura. Circulatia pe pod a fost oprita in ultima saptamana a lunii iunie. De atunci si pana la momentul de fata cele 3 firme care au castigat contractul de lucrari au actionat zi lumina. Dupa deschiderea viaductului, din data de 13 decembrie autobuzele de pe traseele 1 si 117 isi vor relua itinerariul normal peste pod, iar traseul 19 va fi desfiintat. Dincolo de reparatia carosabilului, a trotuarelor, a iluminatului public si scarilor pietonale, asocierea de firme sibiene a intervenit si pentru consolidarea sistemului de sustinere a podului, a schimbat dispozitivele pe care se sprijina grinzile s-a ocupat de sablarea casetelor de beton ale podului. Constructorii spun ca prin curatarea cu nisip a betonului existent s-a obtinut legarea mult mai buna a betonului proaspat turnat pentru consolidarea structurii. La finalizarea acestor lucrari au fost montati parapeti metalici si s-au efectuat marcajele rutiere si de semnalizare. Cuantumul lucrarilor a fost de aproape 1,7 milioane de euro, practic, una dintre cele mai scumpe lucrari de infrastructura rutiera realizate la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Curatati trotuarele!!!

Deszapezirea incepe sa prinda contur si in municipiul Sibiu. Odata cu scaderea in intensitate a ninsorii pe cele mai multe strazi a inceptu sa iasa la lumina si asfaltul. Atentie insa!!! Trotuarele trebuie curatate de localnici indiferent ca stau la casa sau la bloc. Peste 250 de iesiri. Atatea au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro