Rectificare bugetară: Primăriile primesc bani pentru achitarea datoriilor

Hila Ovidiu

Primăriile din Sibiu primesc în luna noiembrie, în urma rectificării bugetare, cate 50 mii lei pentru achitarea arieratelor şi finanţarea proiectelor de dezvoltare locală. Sumele sunt distribuite unifor catre toate cele 62 de oraşe şi comune din judeţ, cu excepţia primăriei Copşa Mică, unde suma alocată aproape s-a dublat din cauza unor alunecări de teren în zona “Dealului”.

Consilierii judeţeni sibieni se reunesc miercuri, în şedinţă extraordinară, pentru a supune votului proiectului de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din TVA.

“Sumele sunt destinate echilibrării bugetelor locale , pentru achitarea ariereatelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare sau de capital şi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi proicetelede infrastructură ce necesită cofinanţare locală”, se arată în proiect.

Astfel, s-a propus o repartizare uniformă a sumelor defalcate din TVA, cate 50 mii lei pentru fiecare primărie, excepţie făcând Copşa Mică, cu un plus de 40 mii lei, avand în vedere “necesitatea construirii a trei structuri de beton armat care să împiedice alunecările de teren din zonă”.

De asemenea, primăria Alma este susţinută cu un plus de 4 mii lei, bani necesari decontarii unei cantităţi de 3560 de litri de apă, urmare a infestării retelei publice cu amoniu.

Suma totală distribuită  de Consiliul Judeţean Sibiu catre primării, în urma rectificării bugetare, este de 3.144.000 lei, dintr-un total de 13.387.000 lei primit de Finanţele Publice Sibiu de la bugetul Ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Saloanele Astrei

S-a deschis cea de-a treia editie a Saloanelor Astrei. Expun aproximativ 60 de artisti dintre care 8 sunt sibieni. Spuma artistilor contemporani expune la Sibiu in cadrul Saloanelor Astrei. Vorbim despre zeci de artisti din tara si Republica Moldova. Majoritatea artistilor sunt si profesori la scolile de arta din Bucuresti, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro