Record mondial pentru un diamant in forma de inima la o licitatie la Geneva. Cu cat a fost vandut

Cel mai mare diamant „perfect” taiat in forma de inima a fost vandut miercuri seara la o licitatie la Geneva cu suma de 15 milioane de dolari, un record mondial, potrivit casei Christie’s.

Lotul traditional al lunii mai al celebrei case de licitatii care scoate la vanzare bijuterii de lux cuprinde un colier cu perle de cultura la care este montat un diamant de 92 de carate, citata de AFP.

El a fost vandut cu 14,99 milioane de dolari, comision inclus (aproximativ 13,45 milioane de euro).

„Este un record mondial” pentru un diamant taiat in forma de inima a declarat AFP Alexandra Kindermann, purtatoarea de cuvant a casei de licitatii Christie’s.

Acest diamant alb (de culoare D, cel mai mare grad posibil pentru un diamant), fara nicio impuritate supranumit „Legenda” era estimat de experti la intre 14 si 20 de milioane de dolari.

Acesti bijutieri au creat celebrul „Colier al Reginei” realizat din aproape 650 de diamante si avand 2.800 de carate a carui afacere celebra de escrocherie a zdruncinat monarhia lui Ludovic al XVI-lea.

Precedentul record pentru un diamant in forma de inima dateaza din 2011. Un diamant de 56,15 de carate a fost vandut atunci cu 10,9 milioane de dolari.

Live from Christie's in Four Seasons Hotel des Bergues Geneva thanks to Boehmer et Bassenge here is the La Légende the magnificent 92ct D Flawless heart-shaped diamond, largest D FL heart-shaped ever offered at auction that goes under hammer today May 17th at Christies magnificent jewels sale for estimate of $14-20million, the love affair that #MyLoveAffairWithDiamonds is all about!#HappyHearts #HeartShaped #LaLegende #Christies #ChristiesJewels #FourSeasons #HoteldeBurgess #BoehmeretBassenge #Brilliance #Scintillation #Sparkle #Fire #ChampagneGem #YourDailyDoseOfSparkle #ChampagneGem200KSpecialEdition

Posted by Champagne Gem on 17 Mai 2017

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS