Record de vaccinari impotriva gripei

Hila Ovidiu

Record de sibieni vaccinati in doar doua saptamani. S-au imunizat impotriva gripei un numar de aproape 6 mii de oameni. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca stocul de vaccin este suficient si ca imunizarea este cu atat mai eficienta cu cat se face inainte de inceperea sezonului rece pentru a permite anticorpilor sa actioneze.

In prima saptamana de campanie de imunizare dedicata populatiei s-au vaccinat un numar de 1607 persoane. Numarul acestora a crescut pana la 2544 in cea de-a doua saptamana. La momentul de fata sunt vaccinate impotriva gripei un numar de 5842 de sibieni. Cei mai multi dintre ei, aproape 2700 sunt sibieni cu varste de peste 65 de ani. Lor li se adauga 1672 de medicici, asistente sau personal auxiliar din spitale, ambulatorii sau centre de ocrotire sociala si inca 1043 de bolnavi cronici. Au mai fost imunizate 10 femei insarcinate 37 de angajati ai MAI, MAPN sau SRI si 420 de rezidenti ai centrelor de ocrotire sociala.

Vaccinarea antigripala va continua pana la epuizarea stocului de ser imunizant. Pentru judetul nostru in acest an a fost alocata in 4 transe o cantitate de peste 26.000 de doze de vaccin. Ultima transa a ajuns la Sibiu in cursul acestei saptamani.

Pana la momentul de fata in judetul Sibiu nu a fost confirmat cu laboratorul niciun caz de gripa. Medicii de familie au raportat insa in cursul lunii octombrie un numar de 4 suspiciuni de gripa. Pacientii au fost tratati acasa iar acum sunt in afara oricarui pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a inchis Transfagarasanul!

De joi nu se mai poate circula cu masina pe Transafagarasan. O portiune a drumului ce face legatura intre Sibiu si Arges prin Muntii Fagarasului se va redeschide abia in luna iulie a anului viitor. Masura restrictionarii traficului auto se ia in fiecare an pentru ca aceasta zona montana este […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro