Recomandari Salvamont pentru un 1 Mai in siguranta la munte

Minivacanta de 1 Mai vine nu doar cu soare si zile libere pentru sibieni ci si cu recomandari din partea salvamontistilor. Sfaturile sunt adresate in pricipal celor care vor sa ajunga in Muntii Fagarasului. E risc de avalansa iar zapada a inceput sa curga asa ca afecteaza si traseele turistice.

Salvamontistii spun ca in muntii din judet a inceput deja sa se topeasca zapada si trag un semnal asupra pericolului major de producere a avalanselor. Acestia spun ca zapada ramasa la momentul de fata este imbibata cu apa si asta o face foarte instabila. De-a lungul anilor au fost nenumarate avalanse in preajma zilei de 1 Mai si faptul ca nu au fost turisti raniti reprezinta un adevarat miracol.

Salvamontistii ii mai sfatuiesc pe sibienii care vor sa urce pe munte in minivacanta de 1 Mai sa aleaga itinerariul in functie de experienta si pregatirea fizica pe care o au. Este interzisa abaterea pe trasee nemarcate. Se interzice de asemenea consumul de alcool. Din rucsac nu trebuie sa lipseasca o trusa de prim ajutor, un telefon mobil si un acumulator care sa mentina viu telefonul. La fel de utila este si o lanterna cu bateriile de rezerva aferente. Nici hainele groase nu trebuie sa lipseasca. In aceasta perioada vremea este foarte instabila mai ales in zonele inalte.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS