Recomandari Salvamont pentru un 1 Mai in siguranta la munte

Hila Ovidiu

Minivacanta de 1 Mai vine nu doar cu soare si zile libere pentru sibieni ci si cu recomandari din partea salvamontistilor. Sfaturile sunt adresate in pricipal celor care vor sa ajunga in Muntii Fagarasului. E risc de avalansa iar zapada a inceput sa curga asa ca afecteaza si traseele turistice.

Salvamontistii spun ca in muntii din judet a inceput deja sa se topeasca zapada si trag un semnal asupra pericolului major de producere a avalanselor. Acestia spun ca zapada ramasa la momentul de fata este imbibata cu apa si asta o face foarte instabila. De-a lungul anilor au fost nenumarate avalanse in preajma zilei de 1 Mai si faptul ca nu au fost turisti raniti reprezinta un adevarat miracol.

Salvamontistii ii mai sfatuiesc pe sibienii care vor sa urce pe munte in minivacanta de 1 Mai sa aleaga itinerariul in functie de experienta si pregatirea fizica pe care o au. Este interzisa abaterea pe trasee nemarcate. Se interzice de asemenea consumul de alcool. Din rucsac nu trebuie sa lipseasca o trusa de prim ajutor, un telefon mobil si un acumulator care sa mentina viu telefonul. La fel de utila este si o lanterna cu bateriile de rezerva aferente. Nici hainele groase nu trebuie sa lipseasca. In aceasta perioada vremea este foarte instabila mai ales in zonele inalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un nou maxim istoric pentru ROBOR

Fluctuatia din economia romaneasca loveste inca odata in buzunarul oamenilor. Indicele ROBOR, cel in functie de care se calculeaza ratele romanilor care s-au imprumutat in moneda nationala a atins marti cel mai mare nivel din 2014. A ajuns la 2,28%. Romanii care si-au luat credite in lei platesc rate si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro