Raurile Sadu, Talmacel si Sevis in atentia pompierilor din cauza ghetarilor

Hila Ovidiu

Pompierii sibieni au intervenit in ultimele zile in mai multe zone ale judetului pentru a preveni inundatii produse de catre podurile de gheata. Cei de la ISU le recomanda insa oamenilor sa fie cu ochii in patru pe raurile care prezinta ghetari.

zapoare

Pompierii au intervenit deja in zona raului Sevis din Selimbar dupa ce au fost inundate o curte, subsoluri de locuinte si 9 case aflate in constructie. A fost nevoie de interventia unui buldoexcavator pentu a distruge podul de gheata. De asemena in cursul acestei zile s-a intervenit cu o vidanja si doua motopompe pentru a evacua apa din zonele afectate.
La momentul de fata cei de la ISU supravegheaza cursurile raurilor Sadu, Talmacel si Sevis pentru a preveni formarea „zapoarelor”. Zapoarele sunt gramezi de sloiuri de gheata care se aduna pe un sector de apa curgatoare si ingusteaza sau chiar blocheaza cursurile raurilor determinand astfel cresterea nivelulului apelor in amonte. Acestea apar de obicei atunci cand sunt fluctuatii mari de temperatura de la zi la noapte.
Monitorizari pot face si oamenii iar in cazul in care constata potentiali factori de risc sunt rugati sa anunte autoritatile competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Masina sparta de hoti in parcarea de la MALL

Nici macar frigul de afara nu poate tine in loc hotii specializati pe furturi din auto. Cea mai recenta victima este un barbat caruia i-a fost sparta masina chiar in parcarea marilor magazine din Selimbar. Barbatul a ramas fara documentele personale, carduri bancare si mai bine de 500 de euro. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro