RAILPOL

stiri redactie

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

 Acțiunea se desfășoară și la nivelul județului Sibiu, aprox. 30 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică. La acțiune participă și reprezențanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sinteză conferința de presă C.J. Argeș - 13 noiembrie 2019

Consiliul Județean Argeș și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș participă la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României 2019, ce va avea loc la Romexpo, în perioada 14 – 17 noiembrie. Astfel, vizitatorii au ocazia să descopere zestrea culturală, istoria, tradițiile și obiceiurile specifice Argeşului la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro