Pusca tranchilizanta donata Gradinii Zoologice din Sibiu

Hila Ovidiu

Garda Nationala de Mediu a donat Gradinii Zoologice din Sibiu o pusca ce functioneaza pe baza de tranchilizant. Pusca va fi folosita cel mai probabil doar in interiorul institutiei de agrement dat fiind faptul ca in situatii de maxima securitate singurii avizati sa foloseasca aceste pusti sunt jandarmii.

Bogdan Trif, seful Garzii Nationale de Mediu, spune ca nu intamplator pusca a ajuns la Sibiu si aminteste de cele doua triste episoade petrecute pe meleagurile noastre cand tigroaica Mihaela a evadat dintr-un padoc al zoo, respectiv de momentul in care un urs ratacit s-a plimbat mai bine de o ora pe strazile orasului cu autoritatile pe urmele sale. In viziunea lui Trif donatia ar trebui sa duca la evitarea situatiilor nefericite in care autoritatile sa se vada nevoite sa ucida animalele in loc sa fie tranchilizate. Cei de la Zoo Sibiu spun ca pusca le este necesara si in activitatea de zi cu zi nu numai in cazurile extreme. Anul trecut insa a fost data o ordonanta de urgenta care spunea ca singurii care vor fi dotati si instruiti sa intervina in caz de animale salbatice in zone populate sunt jandarmii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Intalnire cu societatea civila

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a lansat o ampla campanie de informare destinata celor care trebuie sa isi obtina autorizatia de securitate la incendiu. Prima intalnire cu societatea civila a avut loc joi la Consiliul Judetean. Joi a avut loc prima intalnire informativa a celor de la Isu cu societatea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro