Proteste in ziua Summitului

3 proteste au avut loc in cursul zilei marelui Summit la Sibiu. In cazul unuia dintre ele, cel organizat de catre Cristian Mihai Dide, jandarmii au decis sa intervina. Oamenii care il insoteau pe tanar au dorit sa ajunga in Piata Mare pentru a afisa un banner. Demersul lor a fost insa fara succes.

3 proteste au avut loc in cursul acestei zile in apropiere de centrul orasului. Primii care au manifestat au fost cei de la Greenpeace. Acestia au cerut politicienilor legi si masuri care sa combata emisiile de CO2 si sa protejeze planeta.

Un alt protest a avut loc in fata Primariei Vechi. Cu intentia de a protesta a venit si Cristian Mihai Dide, un tanar recunoscut pentru formele sale de protest. De-a lungul timpului tanarul a intrat in istorie dupa ce s-a legat cu lanturi de gardul Guvernului cu un bidon de combustibil in mana sau dupa ce a umplut cu vopsea rosie scarile Ministerului Justitiei.  Alaturi de cei care au dorit sa ii fie alaturi protestatarul de meserie Cristian Dide a incercat joi sa ajunga in Piata Mare unde sa afiseze un banner. Intentia sa nu a avut insa rezultatul scontat.

Barbatul si cei cativa protestatari care il insoteau au fost opriti de jandarmi in Piata Unirii, pe platoul din fata marelui magazin din zona. Acesta nu a putut ramane nici aici sa protesteze pentru ca zona era rezevata celor de la Greenpeace.

Ulterior Dide a inceput sa isi piarda rabdarea. Eforturile sale nu l-au dus insa in Piata Mare acolo unde si-ar fi dorit sa protesteze pentru a fi vazut de catre liderii europeni.

Celelalte doua proteste care au avut loc in Piata  Unirii s-au desfasurat in locatiile indicate de catre municipalitate, fara incidente.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS