Protest in fata Prefecturii

Mai bine de 100 de dascali au protestat miercuri in fata Prefecturii Sibiu. Oamenii au o gramada de nemultumiri de la cele legislative si pana la cele financiare. Dascalii sunt nemultumiti inclusiv de noua structura a anului scolar dupa care unitatile de invatamant vor functiona incepand de anul viitor. Alti profesori spun ca au sentinte judecatorest in ceea ce priveste drepturile salariale care ar fi trebuit sa li se acorde inca de acum 8-9 ani si pe care nu le-au primit nici in ziua de astazi.

Dupa ce in cursul zilei de marti aproximativ 4 mii de cadre didactice au protestat punandu-si la mana banderole tricolore, in cursul acestei zile, in jur de 100 de membri ai Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” au pichetat Sefiul Prefecturii. Oamenii au protestat in liniste insa au avut in mana pancarte pe care si-au trecut doleantele.

Unii membri ai sindicatului se plang de faptul ca nu si-au recuperat banii care li se cunveneau prin hotarari judecatoresti, altii spun ca in zona de personal auxiliar sunt probleme grave in ceea ce priveste plata si calculul salariilor. Directorii de unitati de invatamant se plang de faptul ca ingrijitoarele sunt trecute ca femei de serviciu si sunt platite cu bani foarte putini in conditiile in care munca lor este in principiu alta.

Nemultumiri majore produce si noua structura a anului scolar. Dascalii de romana spre exemplu spun ca introducerea evaluarilor la clasa a VII-a le ingreuneaza mult munca in conditiile in care nu au dreptul sa treaca notele in catalog iar formula cu doar cateva luni de invatamant pentru primul semsetru ii va duce in imposibilitatea de a evalua corect toti elevii.

Sindicalistii spun ca vor continua protestul la clasa prin purtarea de banderole tricolore insa pe viitor sunt pregatiti si pentru alte forme de protest.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS