Protest in fata Institutiei Prefectului

Hila Ovidiu

Traducatorii si interpretii judiciari au iesit vineri in strada. Acestia nu sunt de acord cu proiectul de lege lansat deja in dezbatere publica pe portalul Ministerului Justitiei. Proteste au avut loc si in alte judete ale tarii dar mai cu seama in Capitala.

30.01.2015 10:12Suparati pe noul proiect legislativ, traducatorii au luat cu asalt Prefectura. Oamenii au mers sa discute cu alesul Guvernului in teritoriu in speranta ca vor reusi sa obtina ceva. Despre proiectul de lege supus dezbaterii pe site-ul Ministerului Justitiei traducatorii spun ca este abuziv si ca are inclusiv prevederi neconstitutionale. Reprezentantii Ministerului Justitiei se apara. Pe site-ul institutiei a aparut un comunicat menit sa raspunda parca protestatarilor. Citam: “Proiectul de lege supus spre dezbatere publică NU conduce la îngrădirea dreptului la muncă, întrucât NU are ca obiect de reglementare întreaga piaţă a serviciilor de traducere de interpretare, ci numai un segment al acesteia – segmentul serviciilor de traducere şi interpretare pentru organele din sfera sistemului de justiţie “ se arata in comunicatul emis de catre Ministerul Justitiei. Proiectul de act normativ mai poate fi dezbatut doar pana la 1 februarie. Dupa aceasta data va fi supus avizarii ministerelor competente, va ajunge spre aprobare pe masa Guvernului si mai apoi spre adoptare in Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

1300 de abonamente intr-o luna

La inceput de an sibienii s-au ingramadit sa isi innoiasca abonamentele de parcare. Au fost emise pana in prezent peste 1300 de abonamente. Anul trecut municipalitatea a castigat din administrarea parcarilor peste 1,8 milioane de lei. De la inceputul anului si pana in ultima zi a lunii ianuarie au fost […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro