Proiectele pentru amenajarea Cibinului si strazii Calea Dumbravii, in faza de precontractare

Primaria este la un pas de implementarea a inca doua noi proiecte destinate modernizarii  orasului. Planurile pentru modernizarea Caii Dumbravii si pentru amenajarea de piste pentru biciclisti pe malul Cibinului sunt deja in faza de precontractare. Valoarea totala a celor doua investitiiar urma sa fie undeva la 78 de milioane de lei.

Proiectul ce prevede amenajarea Cibinului in vederea realizarii de piste pentru biciclisti are o valoare de aproape 57 de milioane de lei si prevede amenajarea unui traseu de 3,6 kilometri si a pasarelelor ce ar urma sa ajute la traversarea raului de pe un mal pe altul. Pietele vor beneficiade retea de iluminat si hot-spot-uri wifi. Pentru cei care vor doar relaxare nu sport cu bicicleta vor fi amenajate si spatii de odihna cu banci, arbori si zone verzi.

Cel de-al doilea proiect, cel de reamenajare a strazii Calea Dumbravii are o valaore de aproape 21,5 milioane de lei si prevede realizarea unei benzi dedicate pentru autobuze, crearea de piste pentru biciclisti, modernizarea trotuarelor si reconfigurarea zonelor verzi.

De-a lungul timpului modificarile de sens facute pe aceasta strada au starnit adevarate controverse si valuri de nemultumire din partea celor care locuiesc in zona si care s-au vazut nevoiti sa ocoleasca cateva strazi pentru a pute ajunge cu masina acasa.

Pana la implementarea celor doua proiecte municipalitatea sibiana trebuie sa semneze in primul rand contractele de finantare iar mai apoi sa lanseze procedurile de achizitie pentru lucrari. Daca cele doua etape sunt realizate in timp util iar atribuirea licitatiei se face fara contestatii lucrarile ar putea incepe chiar in prima jumatate a anului viitor.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS