Proiect pentru cresterea tarifelor pentru locurile de parcare din centrul orasului

Hila Ovidiu

Primaria vrea sa scumpeasca parcarile din zona centrala a orasului. Conform proiectului pus in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii tariful va fi stabilit pe 4 zone distincte. Costul parcarii pentru o ora va fi de 2 lei iar cel al unui tichet de parcare pentru intreaga zi de 10 lei.

Reprezentantii municipalitatii intentioneaza sa modifice tarifele de parcare in mai multe zone ale orasului. Proiectul de hotarare este in dezbatere publica pana saptamana viitoare iar ulterior va intra in atentia consilierilor locali pentru aprobare.

Conform proiectului aflat deja in dezbatere publica parcarile din oras ar urma sa fie impartite in 4 zone. Astfel, in zonele A si B, cele mai importante din centrul orasului, pretul unui tichet de parcare valabil pentru o ora ar urma sa coste 2 lei. Pentru zona A se vor putea achizitiona si tichete de parcare valabile pentru o zi intreaga. Pretul acestora va fi de 10 lei.

Pentru zonele C si D, adica bulevarde importante dar care nu sunt in imediata apropiere a centrului orasului pretul unui tichet de parcare de o ora va fi de 1 leu. Cel pentru intreaga zi va fi de asemenea de 10 lei.

Modificari apar si in ceea ce priveste intervalul de timp pentru care se solicita chizitionarea unui tichet de parcare. Daca proiectul de hotarare va trece de votul consilierilor locali parcarile vor fi cu plata in intervalul orar 08.00 si 22.00 de luni pana duminica.

Din zona A fac parte parcarile din zona Piata Teatrului, Magheru, Mitropoliei, zonqa Teatrului Gong si pana la strada Malului inclusiv.

Din zona B fac parte locurile de parcare din zona Pietei Cibin si a stradutelor adiacente.

In zona C ar urma sa intre Calea Dumbravii, Goga, Mihai Viteazu si chiar o parte din Bulevardul Victoriei.

In zona D vor fi trecute toate parcarile de la periferie. Vorbim aici despre Obor, Drumul Ocnei sau Calea Surii Mari.

Cei care nu vor sa stea cu stressul achizitionarii unui tichet de parcare isi pot cumpara abonamente insa numai pentru parcarile stradale. Pretul acestora variaza, in functie de zona, intre 50 si 150 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Targul Olarilor revine la Sibiu

Luna septembrie vine cu cea mai mare intalnire a mesterilor olari din tara noastra. In centrul orasului se va desfasura in 1 si 2 septembrie Targul Olarilor, cel mai longeviv eveniment din orasul nostru. Ajuns la editia cu numarul 52 Targul Olarilor se va desfasura si in acest an in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro