Proiect de lege: Primarii să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare, au condiţii de stres

Hila Ovidiu

Un proiect de lege propus de şase parlamentari PSD şi ALDE prevede ca primarii care au realizat stagiul complet de cotizare să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu un an pentru fiecare mandat de 4 ani, dar nu mai puţin de 60 de ani, având în vedere condiţiile lor de stres.

Iniţiatorii propunerii legislative depuse joi la Parlament consideră că primarii au condiţii de muncă de stres, răspundere şi trebuie să beneficieze de această facilitate.

Ei au apreciat că, astfel, se vor corecta unele inechităţi între diferite categorii de pensionari.

”Având în vedere condiţiile de muncă ale primarilor, şi anume stres şi răspundere, prin această propunere legislativă s-a introdus un nou articol, respectiv art. 53 indice 1, prin care primarii care au realizat stagiul complet de cotizare să beneficieze de reducerea standard de pensionare cu un an pentru fiecare mandat de patru ani, dar nu mai puţin de 60 de ani”, au menţionat iniţiatorii în expunerea de motive.

Proiectul, ai cărui iniţiatori sunt deputaţii PSD Ioan Munteanu, Ioan Stan, Gavril Mârza, Ion Melinte, deputatul ALDE Sorin Teju şi senatorul PSD Liviu Bumbu, va fi dezbătut mai întâi la Senat, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

Această propunere legislativă vine după ce, la sfârşitul lunii iunie, 29 de parlamentari PSD, PNL şi UDMR au propus, printr-un proiect de lege, ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene să beneficieze de pensii speciale, după modelului pensiilor speciale pentru parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România ar face mare greşeală să primească cetăţeni despre care habar nu are.Vezi AICI cine a facut aceasta afirmatie !

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că România ar face o mare greşeală dacă ar ceda şi ar accepta pe teritoriul său refugiaţi, ”oameni despre care nu ştie nimic”, susţinând că ”atunci când eşti şef de stat în loc de inimă trebuie să ai uneori o piatră”.”Nu sunt un om fără […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro