Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020

Hila Ovidiu

Vești bune de la Bruxelles pentru România. Comisia Europeană a aprobat Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, în baza căruia România primește 8,015 miliarde de euro.

În data de 26 mai 2015, Comisia Europeană a transmis României decizia oficială de aprobare a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

România are alocată prin PNDR 2014 — 2020 o sumă totală de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite țării noastre, iar 1,347 miliarde de euro reprezintă contribuția națională.

România a fost printre primele țări care a transmis, în 2014, Comisiei Europene Programul Național de Dezvoltare Rurală. Iată că adoptarea oficială a Comisiei Europene ne permite ca în cel mai scurt timp să lansăm toate măsurile de finanțare, lucru care se va întâmpla în cursul lunii iunie. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este pregătită să primească proiecte în sesiune continuă, ceea ce constituie o noutate față de programul anterior. Noul Program vine cu o serie importantă de simplificări procedurale, care va permite o accesare mult mai facilă și direcționată spre cei ce au efectiv nevoie de finanțare”, a precizat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Noul Program destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 15 măsuri de finanțare, iar creșterea productivității agroalimentare și integrarea producției naționale în lanțuri alimentare reprezintă cele două obiective majore urmărite în noul PNDR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nu ştiu dacă voi candida pentru Primăria Sibiu!

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a declarat miercuri, în conferinţă de presă, că nu ştie dacă va candida la viitoarele alegeri pentru Primăria Sibiu şi a mentionat că intenţia declarată de-a candida  a fost doar pentru perioada de interimat.Întrebată în conferinţă de presă dacă se aşteaptă la contracandidaţi la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro