Programul Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderile mici si mijlocii va continua si in 2012

Hila Ovidiu

Acesta are menirea  de a stimula infiintarea si dezvoltarea IMM-urilor. Guvernul a decis, printr-o Hotarare de Guvern, alocarea unui plafon de garantare pentru anul 2012 la nivelul sumei de 1.200 de milioane de lei, corelat cu bugetul alocat acestui program pentru anul in curs.

De la implementarea acestui program, care a inceput la 7 septembrie 2011, pana la sfarsitul anului,  au fost aprobate 222 de proiecte in valoare de 17,3 milioane de lei. Banii sunt asigurati din Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. Programul Kogalniceanu pentru intreprinderile mici si mijlocii este un program multianual de incurajare a infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor pe perioada 2011-2013, care consta in acordarea unei linii de credit, in valoare maxima de 125.000 lei/IMM/an, cu dobanda partial subventionata si, dupa caz, garantarea creditului de catre stat, ce vizeaza sprijinirea accesului IMM-urilor la obtinerea de finantari pentru a suplini nevoile de lichiditate pe termen de 1 an in vederea desfasurarii activitatii, cu posibilitatea prelungirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 50 de contestatii pentru ANL-ul depe Independentei

Zeci de contestatii au fost depuse la Primarie in urma publicarii listei beneficiarilor de locuinte din ANL-ul de pe strada Independentei. Solicitarile acestora vor fi solutionate in termen de 15 zile de la data la care a inceput depunerea contestatiilor. Concurenta pentru o locuinta in acest imobil a fost una […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro