Print in marginime

Hila Ovidiu

Vizita regala in Marginimea Sibiului! Printul Edward, Duce de Kent, si fiul sau George, Lord de St. Andrews, au vizitat satul Sibiel. Oaspetii au fost asteptati cu branza, slanina, piftelute, carnati, ciorba de vacuta si sarmale.

Acesata a fost prima vizita in sat a unor reprezentanti din familia regala britanica, in Sibiel. Oaspetii, au vizitat Muzeul de Icoane, biserica, un atelier de tesut la razboi si o fierarie. Printul E­duard, Duce de Kent, a fost insotit de fiul sau George, Lord de St. Andrews, Baroneasa Jessica Luke Douglas, pre­se­dintele Fundatiei Mihai Eminescu, si  Jeremy Amos, un ar­hitect din Londra.   Ducele de Kent s-a aratat interesat de icoanele pe sticla, iar fiul sau despre specificul arhitectural al bisericii si istoria romanilor din Transilvania. „E o mare bucurie pentru mine sa fiu aici, ma bucur foarte mult ca am vizitat biserica si muzeul. Va multumesc foarte mult!”. „Sunt foarte bucuros ca am avut posibilitatea sa descopar Sibielul si mostenirea roma­neasca ortodoxa. Muzeul de Icoane pe Sticla este unic in Europa si prezerva o impor­tanta traditie. Suntem bucu­rosi ca l-am vazut. Am vazut si o parte din mostenirea saseasca in jurul Sighisoarei, asa ca a fost important sa vedem si patrimoniul cu specific romanesc. Abia astept sa revenim”. Vizita regala la Sibiel s-a incheiat cu o masa traditional romaneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Saptamana Voluntariatului

Cei de la Crucea Rosie sarbatoresc saptamana Voluntariatului. Cu aceasta ocazie vor avera loc intalniri cu cei care vor sa devina voluntari, actiuni ecologice, piese de teatru si multe alte momente menite sa le atraga atentia celor din jur. Actiunea din acest an se desfasoara sub sloganul:”Voluntariatul nu e o […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro