Primul caz de gripa la Sibiu

Hila Ovidiu

Sfarsitul de an vine cu primele confirmari de gripa in tara noastra. Unul dintre cele 3 cazuri inregistrate este la Sibiu. Virusul este insa unul sezonier.

imagesSarbatorile au venit cu primele cazuri confirmate de gripa! Este vorba despre 3 imbolnaviri conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Unul dintre cazuri este chiar in municipiul Sibiu. In judetul nostru la ultima raportare a sistemului de supraveghere de rutina numarul de infectii respiratorii crescuse cu peste 32 de procente. Aproape 2 mii de sibieni au trecut pragul cabinetelor de medicina familiala dupa ce au facut viroze. Si cazurile de afectiuni pulmonare au fost in crestere. La nivel de tara au fost inregistrate in doar o saptamana mai bine de 80 de mii de cazuri de infectii respiratorii acute raportate. In aceste conditii medicii recomanda vaccinarea antigripala. Pana la acest moment in judetul nostru au fost imunizate aproximativ 4 mii de persoane. Mai sunt disponibile aproximativ 9 mii de doze de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gerul bobotezei, in avans

Dupa ninsori vine gerul!!! In ultima noapte a acestui an sunt anuntate temperaturi de minus 20 de grade. Dupa ce luni a nins mare parte din zi, odata cu lasarea serii a aparut si gerul. In aceasta noapte temperaturile vor scadea pana la -12 grade. Adevaratul frig vine insa din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro