Primavara vine cu incendii de vegetatie

Hila Ovidiu

In ciuda eforturilor de informare si constientizare a populatiei pe care le depun pompierii primavara este in fiecare an in tara noastra sezonul incendiilor de vegetatie. In ultimele 3 zile au avut loc 3 incendii de vegetatie in judet. Ultimul dintre ele a avut loc marti pe strada Ceaikovski.

inc vegInceputul de primavara este perioada in care mai toti oamenii isi curata pomii din gradina sau miristile. Pana aici nimic iesit din comun, numai ca acestia au obiceiul de a da foc resturilor vegetale. Nesupravegheat focul poate duce la adevarate catastrofe. In ultimele 3 zile 3 incendii de vegetatie au avut loc in judet. In fiecare dintre ele a fost nevoie de interventia pompierilor pentru a stinge flacarile ce amenintau sa parjoleasca totul in jur. Un incendiu de vegetatie a avut loc chiar in cursul acestei zile pe strada Ceaikovski. Pompierii au intervenit prompt inainte ca flacarile sa se extinda si sa cuprinda locuintele din zona. Pentru a evita producerea de incendii pompierii le recomanda sibienilor sa nu utilizeze focul deschis in locuri cu pericol de extindere si pe timp de vant, sa pastreze cel putin o distanta de 10 metri de substantele combustibile, sa arda in locuri special amenajate miristile si resturile de vegetatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bucurestenii si valcenii vand martisoare la Sibiu

La Sibiu vin comercianti de martisoare din intreaga tara. Pana la acest moment s-au depus peste 200 de avize de ocupare a domeniului public. Cei mai multi comercianti s-au grabit deja sa isi ocupe locul inchiriat pe pietonala Nicolae Balcescu. Ce se vinde? Aproape orice, de la traditionalele snururi alb […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro