Primarul Sorin Oprescu află luni dacă rămâne în arest sau va fi eliberat

Hila Ovidiu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, află luni dacă rămâne în arest preventiv, caz în care va fi suspendat din funcţie, sau va fi eliberat şi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Edilul şef al Capitalei a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi va fi judecată luni de un complet de la Curtea de Apel Bucureşti, din care ar face parte şi judecătorul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor decide definitiv dacă Sorin Oprescu va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, va fi plasat în arest la domiciliu sau va fi cercetat în libertate, sub control judiciar.

În cazul în care Sorin Oprescu va rămâne în arest, va fi suspendat din funcţie de către prefectul Capitalei, iar atribuţiile de primar general vor fi preluate de unul dintre viceprimari, decizia urmând să fie luată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Primarul Sorin Oprescu a transmis, prin unul dintre avocaţii săi, înaintea judecării apelului, că i-a fost frică de provocare şi nu a scăpat, dar că „nu este un derbedeu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noul an şcolar: Peste 170 de zile de cursuri, o vacanţă de iarnă mai lungă şi subvenţii la manuale de liceu

Noul an şcolar, în care sunt înscrişi peste trei milioane de elevi, are peste 170 de zile de cursuri, o vacanţă de iarnă mai lungă cu o săptămână, aceleaşi examene la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, iar pentru prima dată, liceenii din clasele XI-XIII primesc subvenţie de 55 de lei pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro