Primarul Sibiului, suspendat din functie dupa o decizie definitiva a ANI

Sibiul ramane fara primar! Prefectul Adela Muntean a semnat miercuri la pranz actul care, conform deciziei ANI, suspenda activitatea primarului Astrid Fodor. Cea din urma a fost declarata incompatibila dupa ce, in urma cu cativa ani, a detinut pe langa functia de viceprimar si pe cea de consilier local respectiv membru al consiliilor de administratie din invatamant. Sefa administratiei locale a anuntat deja prin biroul de presa ca va contesta in instanta ordinul emis de catre Prefectura Sibiu.

Prefectul de Sibiu,  Adela Muntean spune ca a actionat dupa ce a primit raportul de evaluare al ANI in ceea ce priveste dosarul de incompatibilitate al primarului Astrid Cora Fodor.

Legea ii permite primarului Astrid Fodor sa atace acest ordin si sa ceara anularea.

Desi nu a putut fi contactata telefonic, Astrid Fodor a transmis prin intermediul biroului de presa o informare in care anunta ca urmeaza sa conteste acest ordin. Pana la clarificarea situatiei insa, Astrid Fodor va fi suspendata din functie iar atributiile sale vor fi preluate de viceprimari.

“In data de 3 iulie,  Primariei Municipiului Sibiu i-a fost comunicat ordinul Prefectului nr. 262 cu privire la incetarea mandatului de primar al doamnei Astrid Fodor in contextul raportului Agentiei Nationale de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate constata de aceasta institutie. Primaria Municipiului Sibiu va lua masurile prevazute de lege in acest caz. Astfel, Consiliul Local Sibiu va fi convocat pentru a mandata unul dintre viceprimarii municipiului cu atributiile primarului municipiului Sibiu.

Doamna primar Astrid Fodor va ataca in instanta acest ordin al Prefectului. Pana la judecarea pe fond a acestei actiuni, primarul Astrid Fodor va cere in instanta suspendarea efectelor Ordinului Prefectului Județului Sibiu.”, a anuntat printr-un comunicat Mirela Gligore, seful Serviciului de Comunicare, Relatii Externe si Marketing din cadrul administratiei locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

OBOR FEST 2019 - cel mai mare parc de distractii din Transilvania 4 zile, 25 de “tiribombe”, 20.000 de mp , peste 50.000 de oameni.

Obor Fest cel mai mare parc de distracții din Transilvania își deschide astăzi porțile aducând în același loc aproximativ 25 de utilaje destinate agrementului pentru toate vârstele pentru 4 zile de eveniment. Dupa succesul editiilor precedente, editia din 2019 OBOR FEST, va avea loc in perioada 04-07 iulie anuntand 4 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro