Primăria Sibiu a obținut finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului de Pediatrie

stiri redactie

S-a semnat impreuna cu Agenția de Dezvoltare Centru contractul de finanțare din fonduri europene pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale pentru dotarea ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie (Luther), o investiție de 10,3 milioane lei pe care Primăria Sibiu o va face pentru creșterea calității serviciilor oferite în domeniul sănătății.

Prin acest proiect se vor achiziționa aparaturi moderne pentru cabinetele de chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL și oftalmologie, precum și pentru înființarea unor ambulatorii pentru endocrinologie și alergologie. De asemenea, noul laborator de analize care se va înființa în sediul de pe strada Gh. Barițiu se va dota cu aparaturi performante pentru o diagnosticare rapidă și precisă.

Spre exemplu, la dermatologie vor fi utilizate aparate de criocauterizare și tratament cu laser, iar pentru diagnosticare se va achiziționa o sondă ecografică dedicată afecțiunilor cutanate. Datorită noilor aparaturi, medicii chirurgi vor putea genera biopansamente personalizate pentru pacienții cu răni suprainfectate. Pentru cabinetul de gastroenterologie pediatrie se vor cumpăra aparate care să ajute la diagnosticarea pacienților, dar în același timp să fie mai prietenoase cu copiii. O noutate adusă de acest proiect este crearea unui  Laborator de studiu al mersului pentrupacienții cu probleme ale aparatului locomotor și neurologice.

Primăria Sibiu va pregăti în următoarea perioadă procedura de achiziție pentru aceste aparaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De Ziua Mondială a BPOC, peste 300 de sibieni și-au testat sănătatea plămânilor

Medicii din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au efectuat astăzi spirometrii gratuite pentru cei care au dorit să vadă cât de sănătoși sunt plămânii lor. Astfel, peste 300 de persoane au avut posibilitatea să își testeze gradul de sănătate pulmonară, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva BPOC, o boală […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro