Prima transa de antigripal, doar pentru situatii de urgenta!

Incep sa vina dozele de vaccin antigripal! Primele aproape 1900 de fiole au ajuns deja la DSP Sibiu. Prioritare la distributie sunt spitalele publice din tot judetul.

Prima transa de ser imunizant reprezinta doar 5% din necesarul estimat pentru judetul nostru. Reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca restul dozelor vor veni pana la finele lunii octombrie. Anul trecut judetului Sibiu i-au fost repartizate un numar de 14.500 de doze. Acestea au fost folosite din luna decembrie a anului trecut cand a inceput campania de imunizare iar ultima transa a fost finalizata in luna februarie a acestui an.

Vaccinarea este gratuita pentru toate persoanele aflate in categoriile de risc. Vorbim aici despre femei insarcinate, cadre medicale, persoane aflate in centre de plasament si ocrotire sociala, bolnavi cronici si varstnici de peste 65 de ani.

La nivel national prima transa de vaccin s-a distribuit in judete pana in cursul zilei de marti. Vorbim despre un numar total de aproximativ 90 de mii de doze. Urmatoarea transa va fi livrata la data de 15 octombrie si se compune din 96 de mii de doze de vaccin. Cea de-a treia transa, cea mai consistenta, va fi disponibila pentru tara noastra incepand cu data de 21 octombrie si va consta din aproximativ 700 de mii de doze. Ultima transa va fi trimisa catre Directiile de Sanatate Publica din toata tara in 28 octombrie si va cuprinde numrul de doze ramase pana la un milion cate s-au achizitionat pentru sezonul de iarna 2018-2019.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS