Prima expozitie din Muzeul Pacii, vernisata joi la Sibiu

Sibiul are in aceasta luna un Muzeul al Pacii, gazduit de catre Biblioteca Astra. Aici a fost vernisata joi si prima expozitie dedicata unor mari personalitati care au contribuit la apararea pacii si drepturilor omului.

Incepand din aceasta luna, Biblioteca Judeteana Astra, gazduieste, in corpul B, primul Muzeu al Pacii din lume, dar mai cu seama din Europa de Sud Est. Ideea infiintarii acestuia a apartine romancei Magdalena Cristina Butucea. Activist pentru pace, femeia isi doreste sa isi indrepte gandurile catre elevi, studenti si cadre didactice.

Joi a fost vernisata si prima expozitie din cadrul Muzeului. Intitulata “Muzeul Pacii Romania”, expozitia reuneste personalitati marcante ale luptei pentru pace ce a avut loc de-a lungul istoriei. Vorbim aici despre Mahatma Gandi, Albert Einstein, Dalai Lama, Martin Luther King, Nelson Mandela, Regele Mihai sau Bratianu. Expozitia va mai ramane aproximativ 2 saptamani la Sibiu. Apoi isi va continua turneul prin tara si chiar dincolo de granitele acesteia.

Ezpozitia, adresata intregii comunitati sibiene, popate fi vizitata in fiecare zi, de luni pana vineri intre orele 08.00 si 20.00.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS