Preturi mai mici si alocatii mai mari din iunie

Hila Ovidiu

Ziua de 1 iunie a venit cu vesti bune si pentru adulti, nu doar pentru cei mici. Inceputul de vara a adus preturi mai mici la alimente dar si alocatii dublate. Astfel preturile de la raft sunt cu peste 12 procente mai mici, iar alocatiile au ajuns la 84 de lei.

tvaVara vine cu mai multi bani in buzunar pentru romani. De luni tva-ul la produsele alimentare a scazut de la 24 la suta la 9 la suta. Preturile la alimente si bauturi nealcoolice sunt din aceasta zi cu mai bine de 12 procente mai mici. Conform codului fiscal costa mai putin pasarile si animalele vii din specii domestice, carnea din macelarii, pestele, lactatele, ouale, mierea dar si legumele, plantele, fructele, cafeaua, ceaiul, mirodeniile, cerealele si produsele de morarit. Tot de luni a scazut tva-ul si la bauturile alcoolice. Ba mai mult, romanii ar trebui sa plateasca mai putin si pentru nota de plata la restaurant pentru ca ordonanta prevede tva de 9 la suta si pentru serviciile de catering sau restaurant. Exceptie de aceasta data sunt bauturile alcoolice. Specialistii in cifre sunt de parere ca la final de luna romanii ar trebui sa ramana cu aproximativ o suta de lei in plus. 1 iunie vine cu mai multi bani si pentru copii. De luni ar trebui sa fie promulgata legea care creste alocatiile de la 42 la 84 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trasee modificate

Din 22 iunie scolarii intra in vacanta. Tot de atunci si societatea de transport public isi modifica programul. Vor fi scoase dublurile iar timpii traseelor vor fi usor ajustati pentru a putea face legatura cu alte linii. Luna iunie aduce modificari la mijloacele de transport public. Vor fi scoase dublurile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro