Preturi mai mici pentru terenurile din Cartierul Tineretului

Hila Ovidiu

Veste buna pentru cei care au primit  terenuri cu folosinta gratuita in Cartierul Tineretului. A scazut pretul la care pot fi achizitionate acestea. Daca in urma cu 7 ani un metru patrat de pamant se vindea cu aproape o suta de euro, la momentul de fata preturile sunt de putin peste 50 de euro pentru un metru patrat.

Cateva sute de tineri au primit incepand cu anul 2004 terenuri cu titlu de folosinta gratuita pentru a-si putea construi locuinte in Cartierul Tineretului. Dupa ce si-au ridicat casele oamenii au avut ocazia de a-si cumpara pamantul de sub case. Numai ca pretul a fost cel putin in jurul anului 2009 destul de piperat. Zona a fost evaluata la aproximativ 100 de euro pe metrul patrat iar cei care au vrut sa fie primii cu acte in regula pe pamantul din curte au platit 96 de euro pe metrul patrat. Sumele se stabilesc pentru fiecare an in parte de catre un expert. Din 2009 insa si pana anul trecut pretul a scazut usor. Au fost ani la rand in care metrul patrat de teren in zona a fost stabilit la 332 de lei fara tva. Cea mai importanta scadere s-a produs anul acesta. De la aproape 400 de lei cat era in 2009 metrul patrat de teren acum cei care au obtinut un loc in Cartierul Tineretului isi pot cumpara pamantul cu aproape jumatate din pretul de acum 7-8 ani. Acest pret de vanzare este insa valabil numai in 2017. Pentru anul viitor se va face o noua evaluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Transportatorii, in vizorul politistilor

Dupa pietonii din oras, politistii rutieri iau cu asalt transportatorii de marfuri si persoane. Raziile au loc inclusiv miercuri. Actiunile rutierilor au inceput in aceasta dimineata pe toate segmentele de drum national care tranziteaza judetul. Oamenii legii vor fi in strada si in cursul zilei de miercuri. Raziile se fac […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro