Premiera: inceput de sezon cu putine cazuri de gripa si pneumonii

Vremea buna isi spune cuvantul si in ceea ce priveste sanatatea sibienilor. In prima saptamana de supraveghere a sistemului de santinela in ceea ce priveste gripele si pneumoniile, numarul de cazuri este cu 50% mai mic decat in perioada similara a anului trecut. medicii de familie din tot judetul asteapta insa sosirea dozelor de vaccin antigripal de la Ministerul Sanatatii pentru a da startul vaccinarii sibienilor aflati in categoriile de risc.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Sibiu spun ca in prima saptamana de supraveghere a starii de sanatate a sibienilor in ceea ce priveste afectiunile respiratorii specifice sezonului rece au fost inregistrate un numar de 1316 cazuri de infectii respiratorii acute. Cele mai multe imbolnaviri au aparut la segmentul de populatie activa, cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani.

In c eea ce priveste afectiunile pulmonare numarul de cazuri raportate in prima saptamana de santinela este de 217 cazuri. In aproape 30% sintre acestea a fost nevoie de internare fiind vorba despre copii cu varsta de sub un an. Chiar si asa numarul imbolnavirilor este semnificativ redus comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In prima saptamana de supraveghere au fost raportate doua suspiciuni de gripa. Medicii de familie din tot judetul asteapta ca Ministerul Sanatatii sa livreze cantitatile promise de vaccin antigripal pentru a da drumul campaneiei de imunizare a populatiei aflate in categoriile de risc. Vorbim aici despre femei insarcinate, personal medical, bolnavi cu afectiuni cronice, varstnici de peste 65 de ani si persoane aflate in centrele de ocrotire sociala.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS