Pregătirile pentru alegerile parlamentare sunt pe ultima sută de metri

stiri redactie

Instituțiile cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS CoV-2 au luat toate măsurile necesare astfel încât alegerile parlamentare să se desfășoare în siguranță, iar sănătatea cetățenilor să nu fie afectată.

Până în acest moment, conform calendarului privind organizarea alegerilor din 6 decembrie 2020, Instituția Prefectului județul Sibiu a desfășurat o serie de activități, urmând ca sâmbătă, 5 decembrie a.c. începând cu ora 11:00 să fie distribuite către secțiile de votare buletinele de votși celelalte materiale necesare desfășurării alegerilor.

Pentru cele 376 de secții de votare din județul Sibiu s-au achiziționat 1100 de litri de dezinfectant, 40.000 de perechi de mănuși și 150.000 de măști. Se vor distribui 1880 de stampile cu inscripția ”VOTAT” și 842.600 de buletine de vot din care 421300 – camera deputaților și 421300 – senat. La nivelul județului Sibiu, bugetul alocat pentru alegerile parlamentare este de 5.744.000 lei

În ceea ce privește exercitarea dreptului de vot a persoanelor aflate în izolare sau carantină, conform Deciziei nr 40 republicată a Biroului Electoral Central, acestea pot depune cereri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.

„Dreptul la vot, este un drept constituțional, pentru care înaintașii noștri au luptat cu prețul vieții. Este un drept pe care românii îl au și totodată avem obligația morală să îl exercităm. Pandemia ne-a încercat și ne încearcă pe toți zi de zi, dar cu toate acestea trebuie să ne gândim și la viitorul nostru și al copiilor noștri. Să mergi la cumpărături este o necesitate, așa este și mersul la vot: o necesitate. În județul Sibiu s-au luat toate măsurile de siguranță sanitară, astfel încât sănătatea cetățenilor să fie în siguranță.”transmite Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

UN ULTIM OMAGIU - VIDEO

Suntem profund îndureraţi de trecerea în nefiinţă a celui care a fost colegul nostru, asistent medicalDOBRIȚOIU DANIEL, în vârstă de 33 de ani, angajat al Serviciului de Ambulanţă Județean Vâlcea, care a contribuit la salvarea de vieți. A căzut la datorie în lupta cu virusul COVID-19. Dumnezeu să odihnească în […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro