Pregatiri pentru deszapezire

Hila Ovidiu

Se fac pregatiri pentru deszapezire. Pentru curatarea drumurilor din judet s-au asiguratzeci de tone de nisip si sare. In total se vor deszapezi mai bine de o mie de kilometri de drumuri judetene si comunale. Consiliul judetean se pregateste pentru sosirea iernii. In acest an vor fi deszapeziti mai bine de o mie de kilometri de drumuri judetene si comunale. In depozitul societatii care se va ocupa de deszapezire in momentul de fata sunt mai bine de 6 mii de metri cubi de nisip iar pentru intreaga iarna este prevazuta cantitatea de 10.400 metri cubi. Se are in vedere ca pentru acest sezon rece sa se utilizeze cantitatea de 3500 de tone de sare. La momentul de fata in depozit se afla cantitatea de 400 de tone, necesara pentru curatarea drumurilor in caz ca incepe sa ninga din acest moment. Din 15 noiembrie pe drumurile judetului, mai ales in zona de panta vor fi asezate prisme de nisip amestecat cu sare. Pentru deszapezire in anul 2015 s-a alocat o suma de aproximativ 7,2 milioane de lei. Pana acum, in primele 3 luni ale anului s-au cheltuit aproximativ 4,3 milioane.
Suma a fost alocata facandu-se raportare la iarna lui 2012, una dintre cele mai grele din ultimii ani. In 2013 s-a cheltuit cu deszapezirea 4,4 milioane de lei, iar in 2014 4,7 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accidente rutiere

2 accidente rutiere au avut loc in judet in ultimele 24 de ore. Primul dintre ele s-a produs din vina unui sofer neatent iar cel de-al doilea din cauza unui conducator auto care inainte de a urca la volan consumase bauturi alcoolice. In urma celui de-al doilea accident au rezultat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro