Pregatiri de Summit cu lucrari „de mantuiala”

Hila Ovidiu

Anual la Sibiu se cheltuiesc zeci de milioane de lei pentru plombari, asfaltari sau alte lucrari la carosabil. Numai ca lucrarile nu sunt executate niciodata asa cum trebuie. Pe bulevardul Coposu spre exemplu au aparut primele gropi la nici un an de cand a fost asternut un nou covor asfaltic iar pe Saguna, strada aflata in lucru chiar la momentul de fata o ploaie torentiala poate inunda oricand pivnitele sau camerele de la demisolul cladirilor de pe aceasta strada. Si asta pentru ca firma care se ocupa de asfaltare a urcat foarte mult cu stratul de asfalt.

Anual in municipiul Sibiu se cheltuiesc sume colosale pentru asfaltari, reparatii sau lucrari de intretinere a carosabilului. Unele dintre acestea se fac pe imprumuturile de la BERD iar altele pe banii stransi de municipalitate din taxe si impozite. Pana aici nimic neobisnuit, numai ca, specific romanesc, lucrarile se fac…de mantuiala. Si dacaa nu ne putem explica cum numai anumite firme care se ocupa de asfaltari au abonament la contractele municipalitatii va putem arata cum se prezinta bulevardul Coposu spre exemplu, una dintre strazile unde a fosst turnat un nou strat asfaltic in luna aprilie a acestui an si unde au aparut deja primele gropi pe carosabil. Asta ca sa nu mai vorbim despre faptul ca si gurile de canal au inceput sa se lase iar dupa sezonul rece, in cazul unei ierni cu variatii mari de temperatura vor aparea si primele cratere numai bune de stricat masinile sibienilor.

Considerand totusi ca Bulevardul Coposu este o artera extrem de circulata si poate este normal ca asfaltul sa se degradeze in doar 6 luni, aducem in atentie o alta artera aflata in lucru chiar la momentul de fata. Vorbim despre zona Saguna. Aici noul strat de asfalt a urcat foarte mult ajungand pana aproape de nivelul trotuarului. In esenta nimic nu este neobisnuit insa in cazul unei ploi torentiale, care va veni cel mai probabil in primavara, apa nu va avea timp sa se scurga in cele 3 guri de captura pluviala si risca sa inunde pivnitele si incaperile de la demisolul cladirilor aflate pe aceasta strada. la toate cestea se adauga si faptul ca la momentul de fata cel putin 2 din cele 3 guri de scurgere a apei de pe strada Andrei Saguna sunt pline de mixtura asfaltica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 26.000 de doze de antigripal pentru judetul Sibiu

A ajuns la Sibiu si ultima transa de vaccin antigripal. Ba mai mult, Ministerul Sanatatii a suplimentat numarul de doze alocate judetului nostru cu inca 6000 de unitati. Stocul actual de vaccin acopera la momentul de fata aproape 80% din populatia cu drept de imunizare gratuita. Ultima transa de vaccin […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro