Pregatiri de…Ebola

Hila Ovidiu

S-au facut primele pregatiri in caz de aparitie a febrei hemoragice si la noi in tara. La Sibiu au fost amenajate camere de izolare si puncte de informare in Spital si Aeroport.

imagesLa cererea Directiei de Sanatate Publica au fost amenajate camere care permit izolarea persoanelor suspecte de Ebola in Spitalul Judetean, la Pediatrie si in Aeroportul International Sibiu. Camera de izolare este chiar in incinta Unitatii de Primiri Urgente. Medicii desemnati sa intervina in astfel de cazuri au fost deja instruiti. Vorbim despre medici de boli infectioase, asistenti medicali, infirmiere si brancardieri. O actiune similara a avut loc si la Aeroport. Aici in primul rand au fost tiparite pliante informative cu privire la Ebola. Vorbim despre 500 de fluturasi cu informatii in romana si engleza. O camera de izolare a fost amenajata in zona Sosiri Internationale. Ebola sau febra hemoragica este o boala infectioasa extrem de severa. In 90 la suta din cazurile de imbolnavire pacientul decedeaza. Focare de epidemie au fost inregistrate pana acum in Africa. Perioada de incubatie a virusului ajunge si pana la 21 de zile. Ebola se manifesta prin febra mare, frisoane, cefalee si in faza avansata eruptii cutanate, greata, pierderi de memorie. Din pacate pana la acest moment nu s-a descoperit un vaccin sau tratament antiviral specific omologat pentru vindecarea acestei boli. Persoanelor suspecte li se recomanda ca pe teritoriul tarii noastre sa foloseasca numarul de telefon unic de urgenta 112 in detrimentul deplasarii la spital. Motivul este unul lesne de inteles. Cu cat intra in contact cu mai putini oameni cu atat mai putin raspandit va fi virusul. Pentru pacientii bolnavi de ebola vor fi puse la dispozitie ambulante cu personal specializat si costumat corespunzator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iesenii au castigat Galele Studentesti de Jazz

Galele Studentesti de Jazz si-au desemnat castigatorul. Trofeul a mers la Iasi. Castigatori au fost cei de la C.A.L.I. Quartet. Sibiu Jazz festival continua pana duminica. Galele studentesti de Jazz, concurs din cadrul Sibiu Jazz Festival si-au desemnat castigatorii. Trofeul a mers in acest an la Iasi, laureatii fiind cei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro