Prediabetul, primul semn al diabetului zaharat

Prediabetul, forma incipienta a temutului diabet zaharat, nu doare, nu da semne de existenta insa este la fel de periculos ca si boala in sine. Medicii spun ca sute de mii de romani sufera de prediabet si nu au habar despre instalarea acestuia. Acestia recomanda controale medicale anuale in cazul tinerilor si de doua ori pe an in cazul celor trecuti de 40de ani. Vestea buna este ca prediabetul, spre deosebire de diabet, poate fi tinut sub control mult mai usor cu ajutorul miscarii si a unei alimentatii sanatoase.

Prediabetul este forma incipienta a diabetului si apare atunci cand glicemia variaza intre 100 si 124 dimineata pe nemancate. Vestea proasta este ca, netratat, prediabetul duce direct la diabet zaharat si toate complicatiile specifice acestuia. Vestea buna este ca, depistat la timp, prediabetul este reversibil.

Odata diagnosticat prediabetul presupune o lupta asidua. Se impune schimbarea regimului de viata, o alimentatie sanatoasa, echilibrata din toate punctele de vedere, se scot toate tipurile de dulciuri din schema iar privitul la televizor trebuie neaparat inlocuit cu cel putin o jumatate de ora de antrenament fizic.

Medicii spun ca in ceea ce priveste miscarea se incepe cu exercitii usoare de plimbari prin parc urmate de mers alert si abia mai apoi se trece la inot si exercitii complexe.

Tot doctorii spun ca indiferent de varsta toti oamenii trebuie sa isi faca macar anual un set complet de analize. In cazul celor predispusi la aparitia acestei maladii testarea se recomanda bianual sau chiar trimestrial.

Inainte de a trata este bine sa prevenim, iar prediabetul nu numai ca poate fi tinut in frau dar poate fi chiar prevenit. Conditia majora este adoptarea unei alimentatii sanatoase.

Evitarea grasimilor trans este una dintre cele mai importnte masuri de prevenire a imbolnavirilor si mentinere a sanatatii fizice.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS