Povesti cu…pesti

Hila Ovidiu

Se spune ca daca faci ceea ce iti place nu simti ca muncesti nici macar o zi. Este si cazul doamnei Emilia Barac. Femeia creste pesti pentru acvariu de aproape 40 de ani. De-a lungul timpului a transformat o pasiune intr-o adevarata afacere. Femeia ne-a spus acum si noua cateva secrete in privinta ingrijirii acvariilor cu pesti. Pestii din acvariu sunt nu doar o piesa menita sa ne infrumuseteze locuintele ci si un remediul exceptional impotriva stressului. Pana la obtinerea unui acvariu care sa reprezinte o frantura de ocean spre exemplu este nevoie insa de multa munca. Iar cei care isi cumpara pesti dar nu stiu sa ii ingrijeasca risca sa fie sortiti esecului. Spre exemplu, nu orice fel de apa este buna pentru toate speciile de pesti. Unii prefera apa usor acida, iar altii au nevoie de un PH cat mai scazut.
Doamna Emilia Barac se poate declara deja o specialista in cresterea pestilor de acvariu. Primii pesti i-a cumparat in urma cu 40 de ani pe vremea cand avea copiii mici. Ulterior a prins-o microbul pestilor si a vrut sa aiba cat mai multi. Acum, dupa 35 de ani are cea mai frumoasa crescatorie de pesti de acvariu din municipiul Sibiu. Si o afacere care creste vazand cu ochii. Dincolo de pesti insa femeia ofera cu draga inima si secretele ingrijirii pestilor de acvariu. Chiar si noua ne-a dat cateva ponturi.
Am mai aflat de la doamna Emilia ca sanitarii se numara printre pestii cei mai rezistenti iar frumosii beta sunt foarte orgoliosi asa ca nu prea suporta orice peste in jurul lor. Nu pot fi pusi doi beta in acelasi acvariu pentru ca se vor lupta pana cand unul dintre ei isi va da si ultima suflare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

2 acidente, 5 victime

5 persoane au fost ranite in urma accidentelor rutiere care au avut loc in Sibiu in ultimele 24 de ore. Primul dintre evenimentele rutiere s-a petrecut in apropiere de Medias iar cel de-al doilea in municipiul Sibiu. la baza producerii accidentelor rutiere au stat viteza si neatentia.Primul eveniment rutier s-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro