Postul Sfintei Marii

Hila Ovidiu

Incepand de miercuri si pana in  data ziua de 15 august crestinii ortodocsi sunt in post. Acestia se pregatesc pentru a sarbatori Sfanta Maria Mare, sau Adormirea Maicii Domnului asa cum este trecuta sarbatoarea in calendar. Acesta este cel de-al treilea post din an, dupa postul pascal si cel al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

In  fiecare an in data de 15 august crestinii sarbatoresc Sfanta Maria Mare. Pana atunci insa, acestia trec printr-o perioada de doua saptamani de restrictii alimentare si rugaciune pentru a se curata trupeste si sufleteste. Vorbim despre postul Adormirii Maicii Domnului, cel de-al treilea mare post din an. Sfanta Maria Mare este cea mai de seama sarbatoare a verii. Traditia populara spune ca ea se adreseaza in special femeilor si se tine pentru sanatate, vindecari, casatorie sau  nastere usoara. Sarbatoarea mai este denumita si Adormirea Maicii Domnului pe de-o parte petru ca in Crestinism nu exista moarte definitiva ci speranta unei noi invieri la finalul timpului, iar pe de alta parte si pentru ca trecerea in lumea celor sfinti a Mamei Mantuitorului s-a facut asemenea unei adormiri. Sarbatoarea din 15 august este si prilej de petrecere si voie buna. Atunci peste 2,2 milioane de romani isi sarbatoresc onomastica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale OPC la agentii de turism

Un control efectuat de catre inspectorii OPC la 6 operatori economici care comercializeaza pachete turistice au scos la iveala mai multe nereguli care tin de lipsa de informare a clientilor. Inspectorii au aplicat 3 amenzi in valoare de peste 16.000 de lei. In plin sezon estival, inspectorii OPC Sibiu au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro