Pompierii militari sibieni, la datorie pe perioada minivacanței de Paște și 1 Mai  

0
142

Având în vedere că, urmează o perioadă de minivacanță prilejuită de sărbătorirea Învierii Domnului și 1 Mai, în vederea diminuării posibilităților de producere a unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului  Sibiu va lua măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

 În seara zilei de sâmbătă , 1 mai a.c.,în Noaptea de Înviere, echipaje operative de pompieri militari vor desfășura misiuni de asigurare și recunoaștere cu caracter preventiv în apropierea unităților de cult din municipiul Sibiu, Mediaș și localitățile Cârțișoara, Orlat și Agnita pentru un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență. Cu acest prilej recomandăm personalului clerical efectuarea unui control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.

 De asemenea peste 100 de pompieri militari vor fi prezenți la datorie zilnic,  în  perioada 30 aprilie- 03 mai a.c. în scopul asigurării intervenției prompte în cazul situațiilor de urgență apărute. 
 
Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, în această perioadă, prin intermediul echipajelor SMURD, disponibile zilnic, care vor asigura primul-ajutor medical şi transportul persoanelor aflate în dificultate la unităţile spitaliceşti.

 Menționăm că, misiunile noastre sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

Totodată, mulți dintre cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice și în aer liber.

Pentru ca distracţia să nu fie  tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, I.S.U. Sibiu recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor:

⛔se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii şi lăsarea nesupravegheată a acestora;
🔥focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar la plecare trebuie stins;
👦copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apropierea focului;
  ⛔este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse;
⛺instalarea corturilor, autoturismelor şi suprafeţelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare;
📌în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată, este interzisă;
📌la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu;
 
🧑‍🚒🚒 Salvatorii sibieni sunt pregătiți în permanenţă să intervină cu mijloacele tehnice din dotare pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.