Pomii fructiferi ar putea fi afectati de scaderea temperaturilor

Hila Ovidiu

Productia agricola din acest an ar putea fi afectata daca in zilele urmatoare vor fi mai multe nopti consecutive cu temperaturi negative. Cei de la Directia Agricola au facut deja verificari si spun ca cel putin pana in acest moment culturile cerealiere de toamna merg cum nu se poate mai bine. O problema ar putea aparea insa la culturile pomicole.

Frigul din aceste zile ar putea zadarnici munca de un an de zile a agricultorilor si pomicultorilor din Sibiu. Reprezentantii Directiei Agricole spun ca momentan nu sunt inregistrate probleme majore insa pomilor le-ar putea pica florile de la prea mult frig. Zapada din ultimele zile poate fi insa si benefica, mai ales pentru culturile cerealiere de toamna care au suferit din lipsa apei pe timp de iarna.

Specialistii in agricultura spun ca de obicei culturile de toamna pot fi afectate in situatia in care gerul se instaleaza inca din lunile octombrie noiembrie. Primvara este insa putin probabil ca solul sa fie profund afectat de inghet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Deszapeziri pe drumurile judetului

Zapada din ultimele zile a scos din garaje si utilajele de deszapezit. Acestea au patrulat in ultimele 24 de ore pe drumul spre Paltinis, pe cel spre Jina si in zona Gura Raului. Angajatii de la drumuri au facut mai multe iesiri in judet in ultimele 24 de ore pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro