Pod vechi de 111 ani, propus pentru reabilitare

Primaria incearca modernizarea celui mai vechi pod peste Cibin din oras. Construit in 1908, acesta ar urma sa beneficieze de reparatii capitale cu pastrarea arhitecturii istorice. Din cauza cerintelor extrem de exigente in ceea ce priveste planurile de modernizare, firmele care se ocupa de studii specifice s-au ferit sa se inscrie la prima licitatie. Acum municipalitatea sibiana a scos inca odata studiile DALI la licitatie.

Podul “botezat” Maria Tereza a fost construit in 1908 iar in 2008 cand a implinit centenarul firma care l-a realizat a trimis o notificare municipalitatii sibiene anuntand faptul ca obiectivul a iesit din garantie. Podul care leaga cele doua maluri ale Cibinului a fost realizat pe bolti din ciment iar pe stalpi inca pastreaza vechiul blazon al orasului. Din pacate la momentul de fata podul se afla intr-o avansata stare de degradare asa ca are nevoie de lucrari urgente de reabilitare. Municipalitatea a scos din nou la licitatie studiile de intocmire a Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie cu speranta ca de aceasta data se vor gasi firme interesate sa depuna proiecte. Inscrierile se pot face pana in 10 iulie. Suma pusa la bataie pentru realizarea planurilor este de peste 67 de mii de lei insa si cerintele sunt exrem de stricte dat fiind faptul ca vorbim despre un obiectiv istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 800 de contestatii la BAC

Sesiunea de vara a bacalaureatului din acest an a starnit un val de controverse printre candidati. Mai bine de 800 de aspiranzi la diploma de BAC au depus contestatii in speranta ca, in urma recorectarii lucrarilor, vor primi note mai mari la una sau chiar mai multe materii. Cele mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro