Plati anticipate la finante

Hila Ovidiu

DGFP le reaminteste contribuabililor care realizeaza venituri din activitati independente ca sunt obligati sa efectueze plati anticipate cu titlul de rate trimestriale. Pentru plata cu intarziere a impozitului se calculeaza dobanzi si penalitati.

Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, veniturilor din activitati agricole, precum şi in cazul veniturilor pentru care platile anticipate se stabilesc prin retinere la sursa, sunt obligati sa efectueze plati anticipate cu titlu de impozit in rate trimestriale.  Si mai au la dispozitie doar 4 zile pentru a efectua aceste plati pentru semestrul al 2-lea. De asemenea, trebuie sa stiti ca pentru plata cu intarziere a impozitului se calculeaza dobanzi şi penalitati. Pentru contribuabilii cu domiciliul in Romania, platile anticipate cu titlu de impozit se stabilesc de catre organul fiscal de domiciliu, iar in cazul contribuabililor care nu au domiciliul in Romania, dar realizeaza venituri in Romania, platile anticipate cu titlul de impozit se stabilesc de catre organul fiscal pe a carui raza teritoriala se realizeaza venitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Campanie noua la ITM Sibiu

Inspectorii ITM Sibiu evalueaza riscurile psihosociale la locul de munca. In acest scop, ITM Sibiu organizeaza intalniri de lucru cu angajatorii din domeniile sanitar, asistenta sociala, transporturi rutiere, sectorul serviciilor din hoteluri si restaurante. Inspectorii ITM Sibiu se vor intalni cu angajatorii din domeniile sanitar, asistenta sociala, transporturi rutiere si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro