Plafon majorat pentru pensionarii cu venituri mici

Hila Ovidiu

Pensionarii cu venituri mici isi vor putea cumpara mai multe medicamente. Pentru cei care au sub 700 de lei pe luna plafonul pretului de referinta a fost majorat cu 10 procente. Decizia a fost luata miercuri prin Hotarare de Guvern.

Guvernantii au decis in cursul zilei de miercuri ca pensionarii cu venituri de pana in 700 de lei pe luna sa beneficieze de o majorare cu 10 procente a plafonului pretului de referinta pentru fiecare reteta de medicamente compensate. Astfel cei cu bani putini vor primi medicamente compensate in proportie de 90 la suta. Prescriptia lunara nu poate depasi insa 330 de lei. Pana la momentul adoptarii acestei Hotarari de Guvern plafonul era de maxim 300 de lei. Actul normativ va fi pus in practica din prima zi a lunii viitoare. Tot din 1 octombrie vor fi retrase 17 tipuri de medicamente care nu se mai regasesc in ghidurile nationale si internationale de practica terapeutica. Vorbim despre pastile retrase in urma Comisiei Europene de suspendare a autorizatiei de punere in piata, medicamente delistate datorita faptului ca se pot elibera fara prescriptie medicala sau medicamente refuzate de catre Agentia Nationala a Medicamentului. O pate dintre aceste pastile vor fi mutate pe alta lista si vor fi compensate cu doar 20 la suta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Final de vacanta

Au pus punct activitatilor de vara si se pregatesc intens de scoala. Vorbim despre tinerii care si-au petrecut vara particpand la activitatile organizate de catre Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene Astra. Inainte de a-si lua ghiozdanul in spate cei mici au dorit sa mai dea inca un […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro