Pietonii, in atentia politistilor

Hila Ovidiu

Politistii rutieri au iesit din nou la panda. Saptamana aceasta vor avea loc actiuni de combatere a nerespectarii dispozitiilor legale privind pietonii. Vizati sunt atat cei care traverseaza neregulamentar cat si soferii care nu acorda prioritate pietonilor.

indeActiunea vine dupa ce in primele patru luni ale anului nerespectarea normelor rutiere de catre pietoni ocupa primul loc in ierarhia principalelor cauze de producere a accieentelor rutiere.
De la inceputul anului si pana la inceputul acestei saptamani in judetul nostru au fost inretgistrate 8 accidente rutiere extrme de grave. In urma acestora au fost ranite 9 persoane. In cele mai multe cazuri a fost vorba despre nerespectarea normelor rutiere de catre pietoni. Alte 9 accidente in care de asemenea au fost ranite 9 persoane au avut la baza neacordarea prioritatii de trecere pietonilor. In aceasta saptamana politistii rutieri vor actiona cu precadere in zonele cu mult trafic pietonal. Vorbim aici despre pietele agro-alimentare, unitatile de invatamant sau zona centrala a orasului.
La nivel national s-au produs mai bine de 2300 de accidente rutiere soldate cu decesul a aproape 500 de persoane si ranirea grava a altor 2205. Din totalul accidentelor aproape 600 au avut la baza indisciplina pietonala. In urma acestora au murit 136 de oameni si alti 449 au fost grav raniti. Din vina soferilor care nu au acordat prioritate pietonilor s-au produs 276 accidente rutiere. Si-au pierdut viata 29 de persoane si au fost ranite grav alte 254.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Si-au dat demisia!

Directorii de la Scoala Regina Maria au demisionat in urma scandalului de la finele lunii aprilie. Reamintim faptul ca atunci fratele mai mare al unui elev din clasa a VI-a a patruns in unitatea de invatamant si a batat in toaleta baietilor un alt elev. Finalul lunii aprilie venea la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro