Petrecaretii care au facut toxiinfectie alimentara in noaptea dintre ani au fost serviti cu piftie si rulouri infestate cu stafilococ auriu.

0
606

Rezultatele testelor DSP arata ca din probele bacteriologice recoltate de la 22 de angajati ai restaurantului, 9 exudate nazale si unul faringian au fost pozitive pentru Stafilococ. Din cele 20 de coproculturi recoltate de la personal una a fost pozitiva, rezultatul in cazul celorlalte a fost negativ din punct de vedere al germenilor patogeni. Cele 4 coproculturi recoltate de la pacientii ajunsi la spital au fost de asemenea negative. Au fost recoltate si aproximativ 30 de probe alimentare. Dintre acestea 10 au provenit din alimentele pe care turistii bucuresteni carora li s-a facut rau le servisera la micul dejun, 8 probe au provenit din preparatele culinare care au fost servite pe masa de Revelion si 11 din materia prima utilizata la prepararea micului dejun respectiv la gustarea rece de Revelion. 2 dintre cele 29 de probe recoltate au iesit pozitive pentru stafilococ auriu hemolitic coagulazo-pozitiv. Cele doua probe pozitive au provenit de la piftii si rulouri cu sunca. Compartimentul de Control in Sanatate Publica a aplicat o amenda restaurantului si a decis scoaterea din activitate a tuturor purtatorilor de stafilococ depistati in randul personalului. Acestia se vor intoarce la locurile de munca abia dupa ce isi vor finaliza tratamentul prescris de medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.