Peste o mie de viroze

Virozele fac ravagii! De la inceputul anului au fost inregistrate mai bine de o mie de imbolnaviri. La nivel de tara au fost raportate peste 50 de mii de cazuri. Si imbolnavirile cu pneumonie sunt in crestere.

Virozele si racelile de sezon fac ravagii in toata tara. Medicii aflati in sistemul national de raportare au anuntat peste 50 de mii de diagnostice de viroza numai de la inceputul anului si pana la mijlocul acestei saptamani. O mie dintre pacientii tratati sunt sibieni. Din fericire la noi situatia nu este grava. Vecinii brasoveni insa se confrunta cu o epidemie de gripa.

Medicii se tem de faptul ca numarul imbolnavirilor ar putea creste in perioada urmatoare. Un alt varf de imbolnaviri s-ar putea inregistra saptamana viitoare dupa reintoarcerea elevilor la scoli.

Pentru a evit imbolnavirile se recomanda consumul de fructe si legume proaspete, consumul de ceaiuri calde, de preferinta din plante medicinale, adaptarea tinutei la vremea de afara, acoperirea extremitatilor cu incaltaminte si imbracaminte calduroasa iar in caz de imbolnavire se recomanda vizita la medic in detrimentul automedicatiei. Atentie! Virozele se trateaza cu tratamente antivirale in niciun caz cu antibiotice!!!

No Comment

Leave a Reply

*

*