Peste 900 de sibieni intepati de capuse de la inceputul anului si pana in prezent

Aproape 900 de sibieni au fost victime ale capuselor de la inceputul anului si pana in prezent. Numai in ultima saptamana la spitalele din judet au cerut ajutorul medicilor 65 de persoane. Medicii spun ca se asteapta la o scadere a numarului de intepaturi in perioada urmatoare pentru ca primul varf epidemic a fost deja depasit. Atentie insa! Muscatura de capusa trebuie tratata cu seriozitate. In unele cazuri simpla intepatura a insectei infectate poate duce la aparitia bolii Lyme.

 In ultima saptamana cei mai multi sibieni, 30 la numar au optat pentru spitalul judetean. Au cerut ajutorul medicilor pediatri parintii a 14 copii intepati de capuse. Cazuri au mai fost raportate si de la spitalele din Medias, Cisnadie sau Agnita.

De la inceputul anului si pana in prezent cele mai multe cazuri, aproape 160 s-au inregistrat in urma cu 3 saptamani.

Medicii se asteapta ca cel putin pana spre finele lunii august sa fie o perioada mai calma cu un numar scazut de intepaturi de capusa. Daca insa sibienii cad prada acestor insecte sunt sfatuiti sa mearga la medicul de familie pentru a analiza rana. In situatia in care nu s-a putut face extractia capusei se recomanda prezenta la unitatea de primiri urgente pentru ajutor medical specializat.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS