Peste 6600 de copii din Sibiu beneficiaza de ghiozdane si rechizite gratuite

Ministerul Educatiei  anunta inceperea campaniei de distributie a ghiozdanelor si rechizitelor pentru copiii proveniti din categorii sociale defavorizate. De distributia pe judete se vor ocupa inspectoratele scolare in functie de solicitarile depuse. La Sibiu vor beneficia de ghiozdane si rechizite un numar de 6639 de elevi.

Conform datelor oferite de catre Ministerul Educatiei, la nivel national incepe de saptamana viitoare distributia catre Inspectoratele Scolare a ghiozdanelor si rechizitelor oferite gratuit in cadrul proiectului “Rechizite pentru prescolari si elevi-sanse egale la educatie”.

La nivel national ar urma sa beneficieze gratuit de cele necesare scolii un numar de 360.000 de copii.  La nivelul judetului Sibiu vor beneficia gratuit de ghiozdane si rechizite peste 6600 de micuti.

Se incadreaza pentru a beneficia de acest proiect copiii proveniti din familii unde venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a acesti an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara.

Proiectul lansat de catre Ministerul Educatiei in urma cu mai multi ani are ca obiectiv prevenirea abandonului scolar si a parasirii timpurii a scolii prin facilitarea accesului egal la educatie in randul copiilor proveniti din familii cu venituri mici.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS