Peste 600 de contestatii la Evaluarea Nationala

Hila Ovidiu

Nemultumiti de notele primite la Evaluarea Nationala peste 600 de candidati s au ingramadit sa depuna contestatii. Fiecare dintre ei spera ca dupa recorectarea lucrarii sa primeasca un punctaj mai mare. Inainte de rezolvarea contestatiilor procentul celor care au obtinut o nota peste 5 este de sproximativ 76%.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar spun ca majoritatea absolventilor de gimnaziu s au declarat nemultumiti de notrle obtinute la proba de limba si literatura romana.

Cele mai multe contestatii, mai bine de 40, au fost depuse la scolile 4, Nicolae Iorga si Regina Maria. Topul nemultumitilor este completat de elevi de la Brukenthal sau Scoala 1. Cu totii spera sa obtina note mai mari dupa recorectarea lucrarilor.

In judetul Sibiu la Evaluarea Nationala 2018 nu s a obtinut nicio medie de 10. Surprize ar putea aparea insa dupa solutionarea contestatiilor. Cei de la Inspectoratul Scolar spun ca sunt multi copii cu medii mari care au contestat notele initiale.

Rezultatele finale vor fi afisate sambata, 23 iunie.

Din rezultatele de la Evaluare si media celor obtinute in cei 4 ani de gimnaziu se va face o medie in functie de care elevii vor fi admisi la unitatile de invatamant liceal pentru care au optat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

"Va vedem din Sibiu", o noua zi de proteste

2 flashmob-uri impotriva modificarilor legislative din Justitie au avut loc miercuri in Sibiu. Primul dintre ele a avut loc ca mesaj de sustinere a magistratilor in fata Tribunalului Sibiu iar cel de-al doilea in deja celebra “Zona libera de coruptie”. Participantii spun ca inca isi mai doresc o Romanie a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro